Sofienberg skole er en ungdomsskole med elever på 8.- 10. trinn. Det går 450 elever ved skolen, og det er ca. 60 ansatte. Skolen ligger i hjertet av Grünerløkka bydel, like ved østgrensa til Sofienbergparken. Skolen har fått tildelt en stor og flott oppgradert park som sin skolegård. Elevene på Sofienberg skole kommer hovedsakelig fra barneskolene Lakkegata, Grünerløkka og Vahl.
På Sofienberg skole er vi ambisiøse på vegne av alle elever og vi jobber kontinuerlig for å forbedre oss slik at elevene får et godt og helhetlig tilbud både faglig og sosialt. Alle elevene er våre elever og vårt motto er "Vi ser deg". På Sofienberg er vi nytenkende, ambisiøse og inkluderende!
Sofienberg skole er en transparent lærende organisasjon, og skolen er opptatt av læring i profesjonsfellesskapet. Skolens kultur er preget av samarbeid og deling.
De ansatte ønsker seg en kollega som er engasjert, faglig oppdatert, god på relasjoner og som liker å jobbe i et høyt tempo.
Sofienberg skoles aller viktigste mål er å se og utvikle hver enkelt elev. Vi vil gi våre elever et godt grunnlag for å lære slik at de kan ta gode valg senere i livet. For å lykkes med dette jobber lærere, rådgivere, assistenter, miljøarbeidere og ledelse tett sammen i team for å gi hver enkelt elev god støtte. Skolen samarbeider tett med bydel og andre instanser for også å kunne støtte elevene utenom skolen.
Sofienberg er en skole som omfavner fagfornyelsen og fortsetter det gode arbeidet med å videreutvikle temabasert og tverrfaglig undervisning. Vi mener at denne måten å organisere undervisningen skaper relevans for, og motivasjon hos elevene. Sofienberg skole har fokus på å gi hver enkelt elev tilpasset opplæring og god underveisvurdering, noe som gjør at elevene kan nå sine mål. For å lykkes med dette arbeider lærerne i fagteam med å utvikle gode, åpne og autentiske oppgaver som utfordrer elevenes nysgjerrighet, og som er med på å gjøre elevene selvregulerte og selvstendige. Skolens satsningsområder er motivasjon for lesing, fokus på undervisningskvalitet gjennom forskningsprosjektet PLATO, utforskning av KI i undervisningen gjennom pilotprosjekt med LearnLab, og integrert faglig og sosial læring i alle fag.