Hovedseksjon

OPERASJON DAGSVERK

 

 

Sofienberg skole deltar i år på Operasjon Dagsverk (OD). Her er litt info!

 

Operasjon Dagsverk

Operasjon Dagsverk (OD) er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. OD bevisstgjør elever i Norge om globale sammenhenger, og hvordan deres holdninger og handlinger former verden. Elever kan støtte ungdom i andre deler av verden ved å jobbe på OD-dagen.

 

Årets prosjekt

Årets OD-prosjekt er i samarbeid med SAIH, og støtter ungdom i Colombia. I Colombia står ungdom i skuddlinja mellom væpnede grupper og kriminelle miljøer. Til tross for å være et av verdens farligste land å være menneskerettighetsforkjemper, står ungdom sammen i front og kjemper for sine rettigheter. Årets prosjekt skal støtte ungdomsorganisasjoner som gir ungdom alternativer til vold, kunnskap og ferdigheter til å påvirke myndighetene, og bidra til at ungdom står sterkere rustet imot rekruttering til kriminalitet. Les mer på od.no.

 

Internasjonal dag

27. oktober gjennomføres Internasjonal dag på Sofienberg skole. Da skal elevene lære om årets OD, global urettferdighet, og konsekvensene for ungdom. Sentrale tema i årets OD-kampanje er gode og dårlige fellesskap, identitet og urfolk.

 

OD-dagen

2. november kan elevene jobbe en dag i solidaritet med ungdom i Colombia. Elevene kan finne jobb på od.no eller ved å spørre noen, eller lage sin egen jobb, alene eller sammen med noen. Det ligger tips på od.no/jobb. Mange elever får seg deltidsjobb der de jobber på OD-dagen. OD-dagen er derfor også en god mulighet for elevene til å vise seg for en potensiell arbeidsgiver! Arbeidsgiver kan betale for elever på betale.od.no med Vipps, kort eller faktura. Elever kan lage egen QR-kode for å få betalt med Vipps og kort. Les mer på betale.od.no

 

På skolen mottar elevene en folder med informasjon om årets OD, samt arbeidskort. Disse kan også skrives ut på od.no. Ferdig utfylt arbeidskort tas med tilbake til skolen etter OD-dagen. Det er frivillig å jobbe på OD-dagen! Elever som ikke ønsker å jobbe på OD-dagen skal delta på opplegg på skolen.

 

Har du, eller kjenner du noen som har behov for arbeidskraft for en dag? Ta kontakt med Stina Marie Lervik på Sofienberg skole, tlf: 477 05 179,  eller lys ut stillinger til OD-elever på od.no/ansett

 

Kontakt skolen eller OD-sentralt på od@od.no dersom dere har noen spørsmål!